keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Varsinais-Suomen parhaat patikkareitit

Olen aina rakastanut retkeilyä ja patikointia. Omiin tarpeisiin ovat parhaiten sopineet lyhyet ja pitkät päiväretket. En ole niinkään unelmoinut painavan rinkan kanssa kulkemisesta ja yöpymisestä taivasalla. Mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Korona-aikana liikuntamahdollisuudet ovat olleet kortilla ja kävely on ylipäänsä noussut isoon arvoon. Kotikulmien tiet eivät loputtomiin jaksa kiehtoa, joten on ihana päästä muihin maisemiin, uusiin metsiin, erilaisiin ympyröihin. Olemme hakeneet sopivia retkeilyreittejä sunnuntaipatikointia varten. Eväät reppuun ja kävelylle! Tämä on ollut myös kiva tapa tavata jälkikasvua koronarajoitusten aikaan. Ulkoilmassa tartuntariskit ovat pienemmät, mutta voidaan kuitenkin rauhassa viettää aikaa yhdessä ja jutella.

Varsinais-Suomen reittien löytämiseksi on oppaita ja sivustoja. Osa tiedosta on hajallaan ja uusien ideoiden löytämiseen on pitänyt tehdä töitä. Nämä ovat olleet meille kovasti hyödyllisiä:


Lähiseudun reiteistä on noussut selkeitä suosikkeja. Osa reiteistä on todella tuttuja ennestään, mutta osan kohdalla olemme ihmetelleet, miksi emme ole koskaan aiemmin käyneet, vaikka olemme asuneet näillä seuduilla koko ikämme.


Kullaanpolku (Raisio)

Kurjenrahka Savojärven kierros (lähtö Turusta)

Kurjenrahka Pukkipalon reitti (lähtö Nousiaisista)

Linnavuori (Piikkiö)


Sattmark (Parainen)


Henkilökohtaiseksi suosikikseni nousi Piikkiön Linnavuoren reitti. Metsä oli satumaisen kaunis ja näkymät Linnavuorelta todella hienot.


Myös Marttilan eräreitistö oli todella iloinen yllätys. Maasto oli vaihtelevaa, oli kaunista metsää ja suota. Reitillä oli myös paljon nähtävyyksiä, isoja siirtolohkareita ja rotkoja. Samalla sai tutustua vanhaan pontikankeittoalueeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvamatka vuoristoon

Skotlanti - Mallaig, Knoydart, Bridge of Orchy, Bein Dorain, Glen Coe Korkein huippu tällä matkalla Beinn Dòrain 1074 m     Tatravuoristo, S...